Cum se desfăşoară în mare parte o sesiune de terapie marca MindConfess ?
E bine de ştiut că oședință de terapie constă într-o întâlnire structurată între mine şi pacient, având scopul de a aborda probleme emoționale, comportamentale sau cognitive, în cazul de faţă punându-se accent şi pe stil de viaţă, alimentaţie şi suplimente adjuvante acolo unde e cazul. Procesul poate varia în funcție de tipul de terapie, dar în general, include următoarele componente:
01
Te întâmpin cu căldură şi ambii cream o atmosferă de încredere și confidențialitate. Este esențial ca TU să te simţi în siguranţă şi confidenţă pentru a vorbi liber despre ceea ce simţi şi este important să te deschizi în acest sens. Eu sunt aici să te susţin, nu să te judec iar scopul este să creez mai întâi un mediu sigur.
02
Vom discuta deschis despre ce te preocupă, fie că este vorba de stres, anxietate, depresie, probleme de relație, traume sau alte dificultăți sau alte probleme de sănătate pe care pot interveni eu pe parte de psiho nutriţie. Facem o anamneză şi stabilim obiective realizabile pentru terapie. Tu imi povesteşti motivele pentru care ai venit la terapie, descriind simptomele, situațiile sau emoțiile care te preocupă. Eu voi asculta activ și voi pune întrebări pentru a clarifica și înțelege mai bine problema şi a folosi strategii şi tehnici adecvate.
03
Eu voi folosi tehnici și metode adaptate nevoilor și obiectivelor tale ca şi pacient. Acestea pot include tehnici de terapie cognitiv-comportamentală, exerciții de mindfulness, tehnici de relaxare, explorare psihodinamică, carduri proiective, mindfulness sau hipnoterapie sau alte tehnici care să ne ducă mai aproape de obiectiv, toate susţinute de eforturile tale. De multe ori pot sugera teme şi exerciţii pentru a pune în practică mai bine ce se discută în sesiunile de terapie.
04
La sfârșitul ședinței, reflectăm împreună asupra progresului realizat și discutăm despre orice dificultăți sau reușite întâmpinate. Feedback-ul este important pentru ajustarea intervențiilor viitoare