Slăbitul este legat de limbajul tău interior

   Astăzi nu este despre a da o lecție, ci mai degrabă despre a spune o poveste..

   Eram la o vizită medicală, iar în sala de așteptare stăteau mai multe persoane. Printre ele, era și o doamnă pe la 40 și ceva de ani care părea mai în vârstă decât era din pricina kilogramelor în plus, dar și a atitudinii ei ușor îmbătrânite.

   Vizibil obosită, probabil și cu alte probleme de sănătate, iritată, citeam pe chipul ei armura de soldat pregătit de război. Nervi, riduri, transpirație… Chiar mă întrebam ce poveste de viață are și cumva în mintea mea începusem să creionez ceva.

   I-a sunat telefonul și a raspuns necăjită, cum că iar o pun medicii pe slăbit, că oriunde se duce, iar îi dă dietă, ca ea s-a saturat să ducă lupta asta, că nu mai poate și că de azi încolo nu mai mănâncă nimic !

   În momentul acela, mi-am adus aminte de tine, care zilnic îmi scrii și îmi spui că LUPTA cu kilogramele e dură, că slăbitul nu este ceva ușor, este al naibii de greu. 

   Acum, după ce te-am dus prin călătoria mea, ai înțeles ce este cu anxietatea și de unde vine obezitatea, e timpul să canalizezi energia pe celelalte lucruri care nu prea te ajută când vine vorba de slăbit și de a ajunge într-o formă perfectă.

  Pentru tine, ești cea mai importantă persoană din viața ta, iar dacă nu ești, e necesar să lucrezi până devii.

   Orice obicei nefast, orice nu este bine la tine și dorești să schimbi, are nevoie de analiză, răbdare și multă blândețe. 

   Doamna aceasta, de la spital, mi-a tras un semnal de alarmă și m-a făcut să vin acasă și să îți scriu. Vreau să îți ofer soluții, dar înainte să te apuci să le aplici, e bine să fii pregătit.

   Vreau să îți spun că LIMBAJUL pe care îl ai față de tine, dictează rata ta de succes legat de orice în viață, dar mai ales de slăbit. Corpul tău are o psihologie care trebuie înțeleasă.

   Ai auzit des în mintea ta probabil, cum te blamezi constant, cum îți reproșezi lipsa de voință …de ce? Pentru că te lupți ! Ca și doamna de la spital, ești obosit, simți că ai eșuat de zeci de ori, că nu ai mai oprit la ROȘU, că ești mereu pe câmpul de luptă.

   Am obosit eu de cât citesc peste tot când vine vorba de slăbit, că totul este tradus în lupte grele, seculare, interminabile. Îmi spui de multe ori că te vei accepta și vei fi mulțumit cu tine DOAR dacă vei slăbi și vei arăta bine. 

   Ce pot eu să îți spun de pe propria-mi piele, este că această condiționare, e calea sigură spre eșec, e o autostradă plină de capcane pe care daca ai intrat, greu vei găsi ieșirea.

Știi cum e aia că..vei culege ceea ce semeni?

   Dacă plantezi o stare conflictuală permanentă legată de tine, de neacceptare, de condiționare excesivă, vei transmite fix acest lucru la nivel energetic iar subconștientul tău se va asigura să-ți ofere în dar ceea ce ai plantat.

  Are sens pentru tine?

  Practic te pregătești pentru dezamăgiri la foc automat în loc să dai voie iubirii de sine să devină tot mai mare în viața ta și să faci progrese mici și sigure de care să fii mândru.

   Aș vrea să te fac să înțelegi de ce anume slăbitul este o provocare psihică și NU una fizică. Fizicul e mai ușor de modelat, este ascultător și capabil, dar psihicul este un teren alunecos, pe care nu îl poți controla și nici stăpâni așa ușor.

   Dacă ai în sânge măiestria luptatului cu tine, fizicul tău va proiecta întotdeauna acest război și nimic altceva. Arăți pe dinafară fix ceea ce simți în interior, dacă te uiți în oglindă, asta vezi ! 

Precum în Ceruri așa și pe Pământ…tradus puțin diferit.

   Eu știu cum arată lupta cu tine. Cum arată și doamna de mai sus, simți frânturi de voință, zile scurte de reușită și apoi deodată căderea de pe nor.

   Apoi mai apare cineva care îți vrea binele suprem și te trimite pe la alt nutriționist de la care ieși cu o foaie de informații, dar pe care le asamblezi o săptămână foarte chinuit, că na…..te lupți….și apoi iar cazi și începi să te blamezi și de data asta promiți că ….. de mâine/ din 1 ianuarie/ de după weekend… vei fi iar cel mai de temut războinic.

   E un film văzut des de mine. Mă uitam în oglindă și rupeam imaginar carnea de pe mine. Nu voiam să mă mai văd ! Eram în defensivă și cu mine și cu ceilalți, dar mereu cu coada între picioare și cu inima frântă, pentru că și abținerea și dieta/regimul și sportul și toate erau un CHIN, o durere din care creierul era obligat să mă scoată urgent.

Atâta timp cât vei fi dușmanul tău, destinația ta ( să arăți bine și să fii sănătos) va fi un tărâm cât mai departe de tine, iar dacă vei ajunge acolo, nu vei poposi mult, căci se va muta ca o himeră și te vei întoarce repede de unde ai plecat.

   A înceta să te mai lupţi cu tine NU înseamnă să te blazezi sau să te resemnezi că aşa eşti şi aşa vei rămâne mereu, ci înseamnă SĂ ÎNCETEZI SĂ TE MAI CRITICI . Fără:

 • Nu am ambitie
 • Nu ma pot abtine
 • Sunt slab de fire
 • Sunt pofticios
 • Nu am voință
 • Sunt gras
 • Nu imi sta bine nimic
 • Arat oribil
 • Nu mă mai suport
 • Mănânc încontinuu
 • Arăt cât o vacă
 • Ce sens are să mai fac…X lucru..oricum nu sunt bun de nimic !

Vreau să intrii în sistemul de ZERO CRITICI/DEVALORIZĂRI , se poate?

    Fă un exercițiu de imaginație și vezi cum ar fi viața ta? O să îmi spui: „si ce sa fac sa ma felicit că mănânc seara? Sau că nu merg la sală? „

   Tocmai de asta mănânci, pentru că te blamezi și te autosabotezi, iar creierul tău stă permanent în tipul acesta de durere și caută plăcerea în factorul cel mai evident care este la îndemâna sa, mâncarea.

   Te rog acum să faci ceva pentru tine, e un exercițiu de auto-analiză, prin care să devii conștient de limbajul dur pe care îl ai vis a vis de tine zilnic. Notează într-un caiețel, pe telefon, sau orice suport de scris pe care îl ai, timp de minim 3 zile, fiecare critică pe care ți-o aduci, inclusiv impresia generală pe care o ai la final de zi.

   Peste ceva timp, citește-le, imaginează-ți că ești copil și că mama ta vorbește așa cu tine atunci când are ocazia să spună ceva, că așa decurge orice fel de conversație… uimește-te ! te simți bine? Funcționezi corect? Te mai miri acum că nu slăbești?

   Ființa ta vrea un răspuns la problema slăbitului, o pilulă magică pe care să o iei și să dizolve grăsimea, celulita, dar tu vezi defapt unde e problema? Nu la slabit, ci la modul în care gândești ! Începe cu asta, cu atitudinea despre tine, pentru ca fizicul tău să se alinieze !

   Tu nu faci decât să condiționezi fericirea ta de modul în care arăți, crezi că al tău critic interior se va opri când vei avea 50 de kilograme, dar trăiești în iluzie și NU se va schimba nimic.

   Dacă simți că ești prins în lupta asta așa cum am fost și eu, așa cum e și doamna de la clinică, și cum sunt multe alte persoane, aș vrea să îți explic pe viitor cum să pregătești terenul spre iubire de sine, înțelegere a propriei ființe, maturitate, încredere că lucrurile se pot schimba în bine, implicare și progres.

   După ce faci exercițiul de mai sus, te rog ia o foaie și notează calitățile tale. Pe toate, fără modestie sau exces de zel. Este modul în care renunți la război, renunți la dușmanul imaginar care ai devenit și deschizi poarta spre iubire.

 Asadar, care sunt cele mai dure critici pe care le ai la dresa ta? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Coșul meu
  Coșul tău este golReturn to Shop