Doar 2 litrii de apă pe zi?

   Zilele călduroase de vară aduc multă bună dispoziție, dar și șanse ridicate de deshidratare. Sunt sigură că deja ești familiarizată cu importanța consumului unui număr minim de lichide de-a lungul unei zile, în special atunci când ne aflăm în perioada verii.

   Însă, câteva dintre beneficiile reale ale unei hidratări corecte constau în reglarea temperaturii corpului, un ajutor extra pentru funcționarea corectă a rinichilor, o piele suplă, o cale de a detoxifia organismul și de a pierde în greutate, cât și un adjuvant pentru încheieturi și mușchi.

   Şi totuşi, cât de multă apă trebuie să bem într-o zi?

   O întrebare simplă, însă cu un răspuns variat întrucât, nevoia de apă este diferită de la o persoană la alta şi depinde de numeroși factori, precum regimul alimentar, starea de sănătate, tipul de activitate şi clima.

   Întrucât corpul nu poate tolera pierderi mari de apă, consumul de lichide ar trebui să fie pe măsura carențelor. 

 • Dacă facem sport şi transpirăm mult, ar trebui să bem apă mai frecvent, atât înainte, în timpul, cât şi după activitatea fizică.

   Astfel, pentru unii oameni 2 litrii de apă sunt suficienți, în timp ce pentru alții, sunt prea mulți sau prea puțini. 

 •    Este dificil să determinăm o cantitate standard pentru toată lumea dacă stăm să ne gândim că noi suntem diferiți unii de alții.

   Recomandări:

 • Organismul nostru este constituit din peste 60% lichide, așa că îți recomand să îți creezi un obicei din a-i furniza mereu materia primă de care are nevoie. 
 • Ascultă-ți mereu corpul atunci când vine vorba de stările de foame și sete și încearcă să nu le confunzi. 
 • Respectă mesele principale ale zilei și astfel nu vei avea probleme în a ști când este momentul să bei apă și când este cazul să mănânci.
 • Încearcă să consumi câte un pahar de apă dimineața, imediat după ce te trezești, să bei apă cu câte jumătate de oră înainte de fiecare masă și să îți faci un obicei din a avea o sticlă cu apă mereu cu tine: la muncă, la școală, în mașină sau la sală.
 • Iar dacă-ți începi ziua cu un pahar cu apă, nu uita și seara înainte de culcare să faci același lucru.


   Sunt câteva mici obiceiuri care îți pot schimba cu totul modul în care privești toată treaba cu băutul de suficiente lichide de peste zi și care îți vor schimba funcționarea organismului în general.

 • Bea un pahar cu apă la fiecare masă sau gustare.
 • Consumă băuturi neacidulate și cât mai naturale posibil. 
 • Optează pentru un fresh de fructe preparat acasă, un ceai sau o limonadă cu mentă în zilele mai călduroase.
 • Mănâncă mai multe fructe și legume. 
 • Nu pleca de acasă fără a lua o sticlă cu apă cu tine.
 
   Organismul extrage aproximativ 20% din lichidele de care are nevoie din alimente. Internetul este plin de rețele rapide și sănătoase pe bază de fructe și legume, fii creativă și dormică să experimentezi cu ingredientele pe care le ai la dispoziție.
 
   În general, oamenii nu acordă prea multă atenție cantității de apă pe care o consumă și majoritatea nu beau destulă. Așadar, fii mai atentă la cât de multă apa bei și încearca să îți asiguri necesarul zilnic. 

   Dacă tu nu îi oferi corpului tău ceea ce are nevoie, cum crezi că ar putea să funcționeze la nivelul așteptărilor tale?

   Alege apa: mintea și corpul tău îți vor mulțumi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Coșul meu
  Coșul tău este golReturn to Shop