Ești frumoasă oricum ai fi !

   De-a lungul anilor am sesizat un război constant în privința aspectului fizic al femeii, împărțit în două tabere: femeile slabe pe de-o parte și femeile mai plinuțe de cealaltă parte. Este adevărat că cea de-a doua tabără tinde să sufere mai mult din pricina comentariilor și a privirilor răutăcioase ale celor din jur, însă nici persoanele mai slăbuțe nu stau prea bine la acest capitol.

   Trăim într-o perioadă în care se presupune că ar trebui să ne acceptăm corpul așa cum este, indiferent de forma sa, întrucât nimeni nu este perfect, iar idealul 90/60/90 și-a pierdut de mult faima. Dar, cu toate acestea, încă avem de-a face cu multe critici referitoare la cum ar trebui sa arate o femeie, ba chiar „femeia perfectă”.

   Mare parte din viață m-am plasat și eu în rândul femeilor grăse bine și am trăit pe propria piele stările de rușine sau anxietate din cauza comentariilor primite de la cei din jur, afirmații de genul: Ar trebui să mai slăbești sau să iei o pauză de la mâncare. Ar fi cazul să mergi la sală, nu este în regulă să arăți așa la vârsta ta. Și sunt sigură că măcar o dată ți s-a întâmplat și ție să auzi astfel de reproșuri, fie ele spuse în față sau șoptite pe ascuns.

   Acum vine o parte mai interesantă. Dacă ani la rândul am sperat ca într-o zi corpul meu să fie altfel, să nu mai trebuiască să car zilnic kg cu mine și să mă lupt, sperând că viața ar fi mai frumoasă, iar oamenii ar fi diferiți, ce să vezi? Nimic mai greșit. Am slăbit cu timpul, am ajuns la forma ideală din mintea mea, însă, ca efect secundar, au început să se ivească întrebările de genul: Andra ești bine? Ai slăbit prea mult. Ești prea palidă. Mai pune puțin pe tine.

   Concluzia? Oricum ai fi și indiferent de cum ai arăta, oamenii vor avea mereu ceva de comentat. Și totuși, de ce femeile care sunt slabe au impresia că sunt mult mai frumoase?

   Tind să cred că această percepție s-a format în urma tuturor tendințelor din social media. De ce spun asta? Pentru că, până nu de mult, toate reclamele, campaniile și filmele promovau imaginea femeii slabe, asemănătoare unui schelet, încurajând astfel lumea să creadă că un corp ce arată diferit de al unui manechin este urât și nefiresc.

   Putem spune că în ultimul an, lucrurile au mai evoluat din acest punct de vedere, însă obiceiurile nu pot fi schimbate atât de ușor. Luând în considerare faptul că s-a creat această iluzie cum că o femeie trebuie să fie slabă pentru a fi considerată frumoasă, persoanele slabe au căpătat mai multă încredere în ele, arătând că orice ar purta sau orice ar face, nu pot da greș.

   Deci, ce face defapt o femeie să fie considerată frumoasă? Încrederea, nu aspectul fizic în sine.

   O femeie stăpână pe sine, plină de curaj și ambiție, stabilă emoțional va părea mult mai frumoasă și atrăgătoare în ochii celor din jur. Din acest punct de vedere, persoanele slabe pot fi luate drept exemplu de către cele plinuțe. Kg nu ar trebui să reprezinte un obstacol. Dacă ție, spre exemplu, îți place să porți un top sau un jeans care este mai mulat, de ce ar trebui să conteze părerea altora?

   Te-am sfătuit de nenumărate ori și voi continua să îți spun: părerea ta este cea mai importantă. Trebuie să înveți să te accepți așa cum ești. Găsește-ți stabilitatea psihică și emoțională învățând să te iubești pe tine.

   Orice corp este frumos. Fiecare semn pe care îl are fizicul tău este parte din tine și nu trebuie să îl ascunzi. Fie că ești mai plinuță sau mai slabă, învață să te iubești și să îți accepți corpul. Perfecțiunea nu există, trebuie să conștientizăm acest lucru și să renunțăm la a ne compara cu cei din jur, doar pentru că nouă ni se pare că așa este firesc.

 

   Ești frumoasă oricum ai fi!

   „Trebuie să devenim mai conștienți de comentariile negative pe care le facem despre corpurile noastre sau de modul în care ne criticăm obișnuințele alimentare, deoarece această nesiguranță le poate afecta pe fiicele noastre”
   Dr Phillippa Diedrichs

   Aspectul fizic este doar o mică parte din întregul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt Andra, supraviețuitoare a comportamentelor distructive, a limbajului de ură față de propria persoală, care a fugit cât a putut de departe de Iubirea de Sine și a suferit de obezitate și anxietate.

Arhivă
0
    0
    Coșul meu
    Coșul tău este golReturn to Shop

    Care sunt rănile tale emoționale care îți afectează relația cu mâncarea?

    Abonează-te și vei primi pe e-mail, minicursul cu pașii urmați de mine !